
Мэдээлэл
- Нүүр
- -
- Мэдээ мэдээлэл
- -
- Мэдээлэл

02 Sep
“Инно Хими Лаб” компанийн Инно лаборатори – Хүнс, хүрээлэн буй орчны органик бохирдуулагчийг шинжлэх итгэмжлэл авлаа.
“Инно Хими Лаб” компанийн Инно лаборатори – Хүнс, хүрээлэн буй орчны органик бохирдуулагчийг шинжлэх итгэмжлэл авлаа.
“Инно Хими Лаб” ХХК-ийн харьяа Инно лаборатори нь хүнс, хүрээлэн буй орчин дахь органик бохирдуулагчдыг олон улсын арга аргачлалын дагуу илрүүлэх, тодорхойлох чиглэлээр үйл ажиллагаагаа өргөжүүлэн, Монголын Үндэсний Итгэмжлэлийн байгууллагаас албан ёсны итгэмжлэлээ авлаа.
Ингэснээр Инно лаборатори дараах нэр төрлийн шинжилгээг GC-MS (Хийн хроматограф – масс спектрометрийн) өндөр нарийвчлалтай багаж ашиглан хийж эхэллээ. Үүнд:
- Пестицидийн үлдэгдэл – 205 нэр төрөл
- Полихлорбифенил (PCBs) – 20 нэр төрөл
- Олон цагирагт үнэрт нүүрсустөрөгч (PAHs) – 17 нэр төрөл
- Фенол ба түүний уламжлал – 17 нэр төрөл
Шинжилгээний ач холбогдол
Хүнс болон хүрээлэн буй орчин дахь органик бохирдуулагчид нь хүний эрүүл мэнд, байгаль орчинд ноцтой эрсдэл учруулдаг. Жишээлбэл, пестицидийн үлдэгдэл нь дархлаа, дотоод шүүрлийн тогтолцоонд сөргөөр нөлөөлөх эрсдэлтэй; PCBs болон PAHs нь олон улсын түвшинд хавдар үүсгэгч, байгальд тогтвортой үлддэг бохирдуулагчдын жагсаалтад багтдаг; харин фенол болон түүний уламжлал нь ус, хүнсээр дамжин хүний биед хуримтлагдаж хор нөлөө үзүүлдэг.
Иймээс эдгээрийг лабораторийн түвшинд нарийвчлалтай шинжлэх нь:
- Хүнсний бүтээгдэхүүний чанар, аюулгүй байдлыг баталгаажуулах
- Байгаль орчны бохирдлын түвшинг тогтоож, эрсдэлийг бууруулах
- Импорт, экспортын стандарт, зохицуулалтад нийцэх
- Хэрэглэгч, олон нийтийн итгэлцлийг нэмэгдүүлэх ач холбогдолтой юм.
Олон улсын түвшинд яагаад энэ шинжилгээг анхаардаг вэ?
Дэлхийн эрүүл мэндийн байгууллага (WHO), НҮБ-ын Хүнс, хөдөө аж ахуйн байгууллага (FAO), мөн Европын Холбоо, АНУ зэрэг орнууд хүнсний аюулгүй байдлын стандартад эдгээр органик бохирдуулагчийг тогтмол хянахыг зааж өгдөг. Учир нь:
- Persistent Organic Pollutants (POPs) буюу байгальд задралгүй хуримтлагддаг бохирдуулагч нь хүн төрөлхтөнд олон үеэр дамжин нөлөөлөх эрсдэлтэй.
- Хүнсний сүлжээгээр дамжин хүний биед орж, архаг өвчин, хавдар, дархлааны өөрчлөлт үүсгэх эрсдэл өндөр.
- Олон улсын худалдаа, экспортын бүтээгдэхүүнүүдэд заавал хийдэг хяналтын нэг хэсэг болдог.
Шинжилгээ хийлгэх боломжтой салбарууд
- Хүнсний үйлдвэр, үйлдвэрлэгчид – бүтээгдэхүүний чанар, шошго, экспортын шаардлага хангах зорилгоор
- Импортлогч, түгээгч байгууллагууд – хяналт, баталгаажуулалт
- Хөдөө аж ахуй, мал аж ахуйн бүтээгдэхүүн – түүхий эдийн аюулгүй байдлын үнэлгээ
- Ус, хөрс, хүрээлэн буй орчны байгууллагууд – бохирдлын түвшинг тогтоох, хяналт хийх
- Эрдэм шинжилгээ, судалгааны байгууллага – нотолгоонд суурилсан судалгааны ажил гүйцэтгэх
Инно лаборатори нь цаашид ч хүнсний аюулгүй байдал, хүрээлэн буй орчны эрсдэлийг бууруулахад шинжлэх ухааны үндэслэлтэйгээр хувь нэмрээ оруулах болно.
📍 Вэб: www.innochem.mn
📞 Холбоо барих: 7705-1414